auto tuning

De 4 hoofdauto afstemmingsmethoden

Auto

Beste auto PCM / ETS TUNING TULTERS. EPAD-gebaseerde EZ-tuner V2.5. Wat is autotuning?

Per definitie autotuning betekent het modificeren of aanpassen van een motor, carrosserie, transmissies, elektronica en andere mechanische componenten, zodat ze beter of efficiënter werken. Beste auto-afstemmingsoftware biedt herprogrammeringsvermogen om motorfuncties, transmissiebeheer, brandstofsysteemprestaties en -emissies te wijzigen, verwijderen of vervangen. Met de beste auto-afstemmingshulpmiddelen kunt u uw eigen ECU-kaarten maken en defecten vervangen door nieuwe.

Het eerste ding om te begrijpen is wat ECU is (elektronische besturingseenheid). ECU is de elektronische besturingseenheid van het voertuig, het bedient en bewaakt alle motorprocessen, zoals inactieve snelheid, brandstofdruk, burn-out, uitlaatemissieniveau etc. Het doel van ECU is om het voertuig een uniforme stroom van brandstof, lucht en water in de hele motor te geven. Het biedt ook de motor met signalen over het versnellen, remmen en het ontsteking in- en uitschakelen. ECU’s worden meestal gebouwd in voertuigen, dus voordat u alles in de motor kunt veranderen, moet u eerst de motorsensor verwijderen.

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van ECU TUNING: ECU TUNING geeft meer controle over motorbewerking, uitstekende optie voor trackafstemming, kunt u eenvoudig alle motorparameters, uitstekende optie voor diyers in kaart brengen. Enkele nadelen zijn: Motor moet grondig worden gereinigd, moet zorgvuldig worden geïnspecteerd en afgestemd op optimale prestaties, mag de garantie ongeldig zijn, indien verkeerd gedaan, moeilijk proces, uitgebreide kennis van voertuigmechanica vereist, moet een professionele tune-aankosten betalen. Dus de conclusie dat ECU-tuners een goed alternatief zijn voor diegenen die geen geld willen uitgeven aan het kopen van een nieuw voertuig, houd niet graag de tune-ups zelf uit te voeren en niet voldoende kennis te hebben over auto-motoren.

Maar indien zorgvuldig en professioneel uitgevoerd, kunnen ze je auto een enorme boost geven.

Body Shaping: Body Shifting verwijst naar de wijziging van het lichaam van het voertuigen door de vorm aan te passen, zoals het verlagen van de voertuigbalk om de auto er groter uit te laten of door rolbalk te installeren om het bandengedeelte te vergroten. De meeste lichaamsvormers zijn gemaakt van lichtgewicht materialen zoals glasvezel, koolstofvezel en aluminium. Sommige voertuigen vereisen echter heavy-duty body shapers zoals 4 wielers.

Aanpassingssysteemwijzigingen zijn ook bekend als ECS (uitlaatcompressiesysteem) en ecu-afstemming. Deze modificaties omvatten voornamelijk uitlaatpijpen en dempers om uitlaatsgeluid en geur te wijzigen. Sommige ecu-afstemwijzigingen omvatten het gebruik van roestvrijstalen of aluminiumpijpen en dempers, die luidere uitlaatsignalen produceren. Aan de andere kant zijn sommige uitlaatsystemen ontworpen om mildere uitlaat te produceren door het opnemen van diepe katalytische converters. Performance-uitlaten voor sportvoertuigen zoals Formule 1-auto’s en hete hengels hebben diepere converters die meer uitlaatgasdruk produceren.

Bekijk meer ideeën over auto-tuning, auto’s hier bij Chipperformance

Related Posts