De voordelen van menselijke vleesconsumptie

vlees

Het lijkt misschien vreemd om te zeggen, maar veel mensen houden niet van vlees.

Voor sommigen is het een kwestie van smaak of hoe het eruit ziet; Er zijn mensen die het idee om vlees te consumeren gewoon niet kunnen verdragen, ongeacht hoe ze het bereiden of waar het vandaan komt. Hoewel er tal van goed smakende alternatieven zijn voor rundvlees, varkensvlees en lamsvlees, zijn er ook andere interessante alternatieven zoals vis, kaas en zelfs vegetarisch vlees. Weten welk vlees je moet kopen voor het BBQ-seizoen, opent een wereld van nieuwe mogelijkheden voor je feest.

Vlees is typisch dierlijk vlees, dat wordt geconsumeerd als voedsel. Mensen hebben gedurende het grootste deel van de geschiedenis op dieren gegeten en op vlees gejaagd. De ontwikkeling van de beschaving hielp de domesticatie van grotere dieren zoals runderen, schapen, varkens, kippen en zelfs herten. Naarmate de landbouw verfijnder werd, nam de beschikbaarheid van vlees toe. Mensen begonnen met het houden van dieren, die werden gefokt om melk, eieren en vlees te produceren.

Vandaag eten we nog steeds vlees en sommige gedomesticeerde dieren omdat het deel van ons dieet is. De overgrote meerderheid van ons geniet er echter van om verschillende stukken vlees tot onze beschikking te hebben. Sommige mensen eten graag rundvlees, anderen geven de voorkeur aan geitenvlees of gevogelte. Bovendien consumeren veel vegetariƫrs eieren en zuivelproducten, terwijl anderen af en toe vis en andere zeevruchten consumeren.

Voor degenen die van een breed scala aan vleesconsumptie houden, kan grasgevoerd vlees een interessant alternatief zijn.

Met gras gevoerd vlees wordt meestal op een grote boerderij geweid met voldoende ruimte om het dier te laten rondlopen en vrije uitloop om bij de insecten en ongedierte te komen die hun natuurlijke voedsel vernietigen en opeten. Deze dieren krijgen natuurlijk gras en voer en brengen het grootste deel van hun tijd in het veld door met het eten van grassen en insecten. Dit type vlees is over het algemeen magerder dan vlees van fabrieksboerderijen en kan tot tachtig procent meer omega-3-vetzuren bevatten dan het vlees van de dieren. Met gras gevoerd vlees bevat ook veel eiwitten en andere vitamines en mineralen om het lichaam te helpen genezen. Veel met gras gevoede dieren worden behandeld met hormonen en antibiotica om ze gezond te houden, en er is een zeer laag vetgehalte.

Hoewel sommige mensen verschillende voorkeuren hebben voor hun vlees, zullen de meeste mensen het erover eens zijn dat rood vlees goed voor hen is en dat ze het graag eten. Rood vlees heeft zijn eigen gezondheidsvoordelen, waaronder het handhaven van de vitamine B12-spiegel in het bloed, het beheersen van cholesterol en het helpen om een gezonde bloedstroom te behouden. Er zijn veel verschillende soorten rood vlees, waaronder rundvlees, varkensvlees, lam en eend.

De voordelen van vleesconsumptie zijn niet beperkt tot mensen. Er zijn onderzoeken uitgevoerd op honden, katten, paarden, vogels en vele andere gedomesticeerde dieren. Het is door de geschiedenis heen duidelijk dat mensen door middel van de jacht gebruik hebben gemaakt van de dieren die om hen heen leven om hun overleving te verzekeren. Tegenwoordig vertrouwen boeren en veeboeren op dieren zoals runderen, herten en schapen voor vlees, melk en bont, om maar een paar producten te noemen die van deze ongelooflijke wezens kunnen worden gemaakt.

 

 

Klik hier voor meer informatie: https://cooltomeatyou.nl/